Türkiye'de En Fazla Para Kazanan Meslekler

Günümüzde keyif aldığınız işi yapmak artık pek yeterli olmuyor, faturalarımızı ödeyebileceğimiz ve bakmakla sorumlu olduğunuz kişilere bakabileceğimiz işleri seçmek durumundayız. Bu yüzden sizlere Türkiye’de en çok para kazandıran mesleklerin bir listesini sunuyoruz.

10. Yeminli Mali Müşavir

mali müşavir ile ilgili görsel sonucu
Yeminli mali müşavir olmak, genellikle Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde en az dört yıllık bir akademik çalışma ve en az üç yıl pratik bir eğitimi gerektirir. Bu yüzden bu meslek; fedakârlık, disiplin ve yeteneğin bir karışımıdır. Ama katlanacağınız her şey çalışmaya başladıktan sonra size geri dönecektir. Yeminli mali müşavirliğin yıllık ortalama kazancı ise 79.336 TL’dir.

9. Hava Trafik Kontrolörü

hava trafik kontrolörü ile ilgili görsel sonucu
Hava trafik kontrolü diğer mesleklere hiç benzemez. Bu kişiler, uçakların birbirinden güvenli mesafelerde kalmaları için hava trafiğini koordine ederler. En stresli işlerden biridir çünkü hiçbir uçağın yanlış zamanda yanlış bir hatta seyir etmemesini sağlamak büyük miktarda konsantrasyon gerektirmektedir. Tüm bu stresli ve riskli işin bir ödülü olarak ise hava trafik kontrolörleri yılda yaklaşık 106.609 TL kazanmayı bekleyebilirler.

8. Sigorta Uzmanı

yönetim danışmanı ile ilgili görsel sonucu
Bir sigorta uzmanı riskin ve belirsizliğin mali etkisi ile ilgilenen bir iş profesyonelidir. Onlar belirsiz bir olayın potansiyel olasılığını incelerler (deprem, fırtına veya diğer doğal afetler gibi) ve mali kayıpların etkisini değerlendirirler. Sigorta uzmanları varlık yönetimi, borç yönetimi, iş bilgisi ve analitik beceriler hakkında güçlü bir alt yapıya sahip olmak zorunda olmalarının yanı sıra insan davranışlarını da çok iyi bilmek zorundadırlar. Deneyimli sigorta uzmanları yıllık yaklaşık olarak 109.278 TL kazanmaktadırlar.

7. Yönetim Danışmanı

Yönetim danışmanları kuruluşlara onların performanslarını arttırmak için yardımcı olurlar. Bunu genellikle mevcut olan örgütsel sorunları ve ilerleme için planların geliştirilmesini analiz ederek gerçekleştirirler. Kendi uzmanlık düzeylerine ve çalıştıkları şirketlere bağlı olarak bir yönetim danışmanı yıllık olarak ortalama 71.627 ve 122.789 TL arasında kazanabilmektedir.

6. Petrol Mühendisleri

petrol mühendisliği ile ilgili görsel sonucu
Petrol mühendisliği, yeniliğin, keşfin ve büyümenin bir kombinasyonu olduğu için çok fazla zekâ ve eğitim gerektirmektedir. Bu iş bu yüzden Türkiye’nin en çok kazandıran işlerinden biridir. Türkiye’de bir petrol mühendisinin kazandığı yıllık miktar 104.517 TL’dir.

5. Uzman Doktor

uzman doktor ile ilgili görsel sonucu




Doktorluk maddi açıdan en iyi ve en güvenilir mesleklerden biridir. Doktorlar için maaş aralığı büyük ölçüde uzmanlık alanlarına göre şekillenmektedir. Beyin cerrahları genellikle bu yelpazenin en üst diliminde iken genel bir pratisyen en alt diliminde bulunmaktadır. Okuldaki uzun ve zorlu yıllar, sizi doktor olmaktan  caydırabilir ama bir kez bunu elde ettikten sonra seçenekleriniz sınırsızdır. Uzmanlık alanına bağlı olarak doktorlar yılda 86.975 ve 112.557 TL arasında kazanabilmektedir.

4. BT (Bilgi teknolojileri) Yöneticileri

bilgi teknolojileri ile ilgili görsel sonucu
Bir BT yöneticisi operasyonel gereksinimleri izler, stratejileri ve teknoloji çözümlerini araştırır ve en düşük maliyetli ve en yüksek verimli sistemleri kurar. Daha verimli teknoloji için yarış gündelik olarak devam ettikçe BT yöneticileri ve teknolojinin ne olduğunu anlayan kişiler için artan bir talep de bulunmaktadır. Bir BT yöneticisi yıllık ortalama 113.329 TL kazanmaktadır. Bu rakam meslekteki uzmanlık arttıkça daha da yükselmektedir.

3. Avukatlar

avukatlık ile ilgili görsel sonucu
Her birey ya da ticari kuruluşun uzmanlık gerektiren hukuksal ve yasal konularla başa çıkmak zorunda kalabileceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu sebeptendir ki, avukatlara olan talep hiçbir zaman bitmemektedir. Türkiye’de nitelikli avukatların yıllık ortalama maaşları 117.570 TL’dir

2. Pilot

pilot ile ilgili görsel sonucu
Bir pilotun yaptığı işi, iyi eğitilmiş ve yetenekli bir kişi haricinde kimsenin yapmayacağı su götürmez bir gerçektir. Pilot olmak çoğumuzun çocukluk hayalidir ancak büyüdükçe pilot olmanın zorlukları hayalimizin önüne set çekmektediir. Büyük bir şirkette çalışabilecek nitelikli bir pilot olabilmek için belli başlı sağlık testlerinden geçmeli ve zorlu pilotluk eğitimi tamamlamalısınız.  Pilotluk eğitiminin çok maliyetli olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu meşakatli yolculuğu tamamlamış olan Türkiye’de nitelikli ve deneyimli pilotlar yıllık ortalama 127.138 TL kazanmaktadırlar.
Pilot olma konusuda daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

1. Yazılım Mühendisleri

yazılım mühendisliği ile ilgili görsel sonucu
Türkiye’nin birinci ve en çok kazandıran mesleği yazılım mühendisliğidir. Yazılım mühendisleri yazılım programlarının tasarımını, geliştirilmesini ve bakımını gerçekleştirirler. Çok yeni bir alan olmasına rağmen ülkenin en çok kazandıran mesleklerinden biri olmayı hızlı bir biçimde başarabilmiştir. Yazılım mühendisleri genellikle bilgisayar mühendisliği ve programcılık alanlarında diploma sahibidirler. Bir yazılım mühendisi yıllık olarak ortalama 219.267 TL kazanmaktadır.
Niçin kariyerinizi akıllıca seçmeniz gerektiğini görebiliyor musunuz? Çoktan seçtiyseniz bile bu çok da önemli değildir. Bunu her zaman başka bir şey ile değiştirebilirsiniz. Vaktinizi, çabanızı ve sevginizi boşa harcamayın ve faturalarınızı ödeyebileceğiniz bir şey yapmaya hemen başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

!!! 10Sn Sonra Kapanacak...Kapat !

Merhaba!

Dogru Dedin'ı e-mail ile takip edenler kazanıyor.

Siz de Dogru Dedin'nın e-mail listeine kayıt olun, kazanın!

×